Knijptelefoon HTC U11 geïntroduceerd

16 Mei gelezen in Telegraaf

HTC heeft dinsdag zijn nieuwste smartphone U11 geïntroduceerd, waarmee gebruikers apps kunnen starten door aan de zijkant van de telefoon te knijpen. Het is de eerste smartphone met deze bedieningstechnologie naast het aanraakscherm.

 De knijptechniek heet HTC Edge Sense en bestaat uit druksensoren aan de zijkant van het toestel die apps bedienen zoals bijvoorbeeld de belfunctie, de camera of de Google assistent.

De smartphone heeft een scherm ter grootte van 5.5 inch, iets groter dan de HTC 10. Er is een 12 megapixelcamera aan de achterzijde van het toestel gestopt en aan de voorkant vinden we een 16 megapixelcamera. De behuizing is gemaakt van meerdere lagen glas in plaats van metaal. De smartphone bevat een Qualcomm Snapdragon 835-chipset en heeft een werkgeheugen van 4GB.
Het waterdichte toestel beschikt niet over de traditionele koptelefooningang maar over een usb-c-poort. De meegeleverde oordopjes bieden hi-res audio en active noise cancellation.

De nieuwe smartphone is voor HTC van groot belang. De Taiwanezen hebben grote concurrentie van de Chinese partijen Huawei, OPPO en Vivo en de marktleiders Apple en Samsung.

De HTC U11 is begin juni in Nederland beschikbaar in de kleuren zilver, zwart, donkerblauw en wit. In het buitenland circuleert ook een rode variant. De adviesprijs is 749 euro voor zowel een model met één als die met twee sim-kaarten.